W ciągu całego roku kalendarzowego zdarzają się okazje, które świętujemy w gronie rodziny i przyjaciół. Zazwyczaj przygotowujemy wtedy cała masę pysznych dań, tak aby każdy z gości znalazł na stole coś dla siebie. Coraz częściej patrzymy też na wartość odżywczą i składniki, z których przygotowujemy poszczególne potrawy. Zależy nam, aby były jak najzdrowsze i pozbawione różnego rodzaju szkodliwych domieszek. W związku z tym warto jeść jak najwięcej ryb – najlepiej pozyskanych z pewnego źródła. Doskonałym przepisem, który możemy wykorzystać jest sałatka z awokado i wędzonej ryby. Składniki:
Przygotowanie: Jajka (najlepiej wiejskie, pochodzące od kur z wolnego wybiegu) gotujemy na twardo i czekamy aż przestygną. Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ (nie drążymy jednak do samej skórki, ale zostawiamy warstewkę owocu). Ważne jest żeby miąższ skropić sokiem z cytryny – dzięki temu nie zbrązowieje. Następnie rozgniatamy go dokładnie za pomocą widelca. Pozostałe składniki, czyli jajka, ogórka oraz wędzoną rybę kroimy w kostkę i dodajemy do nich awokado. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawimy do saku solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do skórki po awokado i posypujemy zieloną natką. Tak podana sałatka na pewno zrobi duże wrażenie na zaproszonych gościach.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015