1 kg tołpygi (mogą być inne
ryby słodkowodne)
250 g włoszczyzny
50 g ryżu (parboiled)
4 jajka
sok z 1 cytryny
150 g smietany 30%
świeża mięta / doniczka
sól, pieprz
Rybę ugotować razem z włoszczyzną, doprawić solą i pieprzem. Wywar odcedzić i pobrać 500 ml do ugotowania ryżu, aby smak ryżu nie różnił się od zupy. Jaja roztrzepać ze śmietaną, dodając powoli sok z cytryny. Pozostały ciepły wywar dodać do roztrzepanych jajek i powoli wymieszać. Zupę podawać z ryżem i śmietaną.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015