logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
TOŁPYGA

Zupa rybna cytrynowa

SKŁADNIKI:

1 kg tołpygi (mogą być inne
ryby słodkowodne)
250 g włoszczyzny
50 g ryżu (parboiled)
4 jajka
sok z 1 cytryny
150 g smietany 30%
świeża mięta / doniczka
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Rybę ugotować razem z włoszczyzną, doprawić solą i pieprzem. Wywar odcedzić i pobrać 500 ml do ugotowania ryżu, aby smak ryżu nie różnił się od zupy. Jaja roztrzepać ze śmietaną, dodając powoli sok z cytryny. Pozostały ciepły wywar dodać do roztrzepanych jajek i powoli wymieszać. Zupę podawać z ryżem i śmietaną.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015