logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
LIN

Lin w orzechowej panierce z miksem sałat

PRZYGOTOWANIE:

Z filetów z lina ściągnąć skórę i pokroić je na małe kawałki.
Każdy kawałek obtoczyć w roztrzepanym jajku z solą, a następnie
w zmielonych orzechach. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż orzechy
się zarumienią.
Podawać z sałatami polanymi oliwą wymieszaną z octem
balsamicznym i solą.

SKŁADNIKI:

4 filety z lina
100 g pistacji
200 g orzechów ziemnych
2 jajka
olej do smażenia
mix sałat
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
sól

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015