logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
KARP

Karp z piernikiem w sosie z czerwonego wina

Przygotowanie:

Rybę ugotować razem z włoszczyzną, delikatnie wyciągnąć i odstawić.
Odcedzić wywar.

Sos:

Rodzynki i migdały usmażyć na maśle, podlać winem i sokiem
z cytryny, dodać mąkę i zredukować, dzięki czemu wszystkie składniki
przejdą do wina. Na końcu dodać pokruszonego piernika, który zmieni
fakturę sosu.

SKŁADNIKI:

1 kg karpia
250 g włoszczyzny
2 listki laurowe
sól, pieprz

Sos:

0,5 szklanki wina półsłodkiego
50 g piernika
10 g mąki
50 g rodzynek
20 g migdałów
20 g masła
sok z 1 cytryny

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015