Rybę ugotować razem z włoszczyzną, delikatnie wyciągnąć i odstawić.
Odcedzić wywar.
Rodzynki i migdały usmażyć na maśle, podlać winem i sokiem
z cytryny, dodać mąkę i zredukować, dzięki czemu wszystkie składniki
przejdą do wina. Na końcu dodać pokruszonego piernika, który zmieni
fakturę sosu.
1 kg karpia
250 g włoszczyzny
2 listki laurowe
sól, pieprz
0,5 szklanki wina półsłodkiego
50 g piernika
10 g mąki
50 g rodzynek
20 g migdałów
20 g masła
sok z 1 cytryny
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015