logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
KARP

Karp po chińsku

Składniki:

100 g makaronu chińskiego 1 czerwona cebula 
2 ząbki czosnku 1 marchewka 
1 biała rzepa 
1 por 50 g pędów bambusa 5-6 łyżek oleju roślinnego sałata rzymska lub inna 1 łyżka sosu sojowego 
1 łyżka octu winnego 
1 łyżka cukru 300 g filetu z karpia sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę, czosnek, marchew, rzepę, por i pędy bambusa pokroić w zapałki. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Dodać sałatę, ocet i cukier, smażyć przez minutę. Dodać odcedzony makaron, wymieszać. Karpia pokroić w paski, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Podsmażyć przez chwilę na patelni i dodać do reszty składników, delikatnie wymieszać.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015