600 g filetów z suma ze skórą
200 g kaszy perłowej
3 ogórki kiszone
1 duża biała cebula
100 g kopru włoskiego
2 ząbki czosnku
400 ml mleka 3,2%
250 ml śmietany 30%
łyżka musztardy dijon
80 ml oleju słonecznikowego
sól, pieprz
Filety naciąć od strony skóry i doprawić. Mleko zagotować z solą i pieprzem, wsypać opłukaną pod zimną wodą kaszę. Gotować do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko. Usmażyć koper włoski do miękkości i wrzucić do kaszy, a następnie przykryć. Rybę usmażyć od strony skóry, a następnie włożyć na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Na pozostawionym tłuszczu, na dużym ogniu, usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i ogórki pokrojone w paski. Na moment zmniejszyć ogień, dodać czosnek, musztardę i miód, całość zalać śmietaną i zredukować o połowę. Wyciągnąć rybę z pieca i polać sosem. Podawać z kaszą perłową i koprem.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015