logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
SUM

Filet z suma z kaszą perłową

Składniki:

600 g filetów z suma ze skórą
200 g kaszy perłowej
3 ogórki kiszone
1 duża biała cebula
100 g kopru włoskiego
2 ząbki czosnku
400 ml mleka 3,2%
250 ml śmietany 30%
łyżka musztardy dijon
80 ml oleju słonecznikowego
sól, pieprz

Przygotowanie:

Filety naciąć od strony skóry i doprawić. Mleko zagotować z solą i pieprzem, wsypać opłukaną pod zimną wodą kaszę. Gotować do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko. Usmażyć koper włoski do miękkości i wrzucić do kaszy, a następnie przykryć. Rybę usmażyć od strony skóry, a następnie włożyć na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Na pozostawionym tłuszczu, na dużym ogniu, usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i ogórki pokrojone w paski. Na moment zmniejszyć ogień, dodać czosnek, musztardę i miód, całość zalać śmietaną i zredukować o połowę. Wyciągnąć rybę z pieca i polać sosem. Podawać z kaszą perłową i koprem.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015