logo
JESIOTR

Jesiotr w śmietanie

Składniki:

  • jesiotr - około 2 kg
  • bulion warzywny - szklanka
  • masło
  • śmietana – 250 ml
  • mąka – łyżeczka
  • sól, pieprz
  • świeży koperek

Przygotowanie:

Jesiotra najlepiej kupić już oprawionego, ponieważ ryba ta ma grubą skórę, którą dość ciężko zdjąć. Następnie jesiotra dzielimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu rybę przekładamy do garnka i powoli dusimy na maśle, podlewając co jakiś czas bulionem warzywnym. Gdy nasza ryba jest już miękka do garnka dodajemy śmietanę wraz z łyżeczką mąki oraz drobno pokrojonym koprem. Po chwili nasz ryba jest już gotowa do podania. Oba przepisy są proste w wykonaniu a jednocześnie maja niezwykłe walory smakowe.

Przygotowanego w ten sposób jesiotra można podawać z gotowanymi, lub pieczonymi ziemniakami i ulubionymi surówkami. Z całą pewnością smak jesiotra będzie doskonałym urozmaiceniem na naszych stołach.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015