Składniki:
Przygotowanie:
Jesiotra najlepiej kupić już oprawionego, ponieważ ryba ta ma grubą skórę, którą dość ciężko zdjąć. Następnie jesiotra dzielimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu rybę przekładamy do garnka i powoli dusimy na maśle, podlewając co jakiś czas bulionem warzywnym. Gdy nasza ryba jest już miękka do garnka dodajemy śmietanę wraz z łyżeczką mąki oraz drobno pokrojonym koprem. Po chwili nasz ryba jest już gotowa do podania. Oba przepisy są proste w wykonaniu a jednocześnie maja niezwykłe walory smakowe.
Przygotowanego w ten sposób jesiotra można podawać z gotowanymi, lub pieczonymi ziemniakami i ulubionymi surówkami. Z całą pewnością smak jesiotra będzie doskonałym urozmaiceniem na naszych stołach.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015