logo
TOŁPYGA

Tołpyga w pomidorach

Składniki:

  • tołpyga, filety – 5szt.
  • dojrzałe pomidory – 2 szt.
  • świeża pietruszka – mały pęczek
  • cytryna – 1 szt.
  • czosnek – 1 ząbek ostra papryka – 1szt.
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy

Przygotowanie:
W naczyniu przygotowujemy marynatę do ryby – mieszamy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i doprawiamy sokiem z cytryny, czosnkiem i ostrą papryczką. Naszą tołpygę dokładnie obtaczamy w marynacie i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Kolejnym krokiem jest już pieczenie – wystarczy 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie należy sprawdzić, czy ryba jest upieczona, czy trzeba jeszcze chwilę zostawić ją w piekarniku. Tak przygotowane danie najlepiej podać z młodymi ziemniaczkami z wody, oczywiście z dużą ilością koperku.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015