Dla osób, które lubią skrajnie odmienne smaki dobrym przepisem może być tołpyga w occie.
Składniki:
Przygotowanie:
Naszą rybę kroimy na mniejsze porcje, doprawiamy do smaku, obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na złoty kolor – czekamy aż ryba wystygnie i w międzyczasie przygotowujemy zalewę. Łączymy ze sobą ocet, wodę, cebulę i przyprawy a następnie gotujemy przez około trzy minuty. Czekamy aż zalewa wystygnie i polewamy rybę. Najlepszy smak uzyskamy po około dwóch dobach.
Oba przepisy są skrajnie różne, niemniej oba w doskonały sposób pokazują smak tołpygi. Warto więc kupować tą rybę, szczególnie jeśli mamy okazję nabyć świeży filet. Smak z całą pewnością przypadnie do gusty wszystkim domownikom. A jak wiadomo ryby mają wiele cennych składników odżywczych, więc powinniśmy je włączać do naszej diety jak najczęściej się da.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015