logo
fot. Ewa Poddig © Stawy Milickie
JESIOTR

Tatar z wędzonego jesiotra z suszonymi pomidorami, kaparami podany na pesto z rukoli

 

Składniki:

Wędzony filet z jesiotra 80 g
Pomidory suszone 10 g
Kapary 10 g
Cebula czerwona 10 g
Ogórek konserwowy 10 g
Grzyby marynowane 5 g
Majonez 1 łyżeczka
Sól, pieprz
Rukola 10 g
Oliwa z oliwek 20 ml
Orzeszki pinii 5 g
Ser typu parmezan 2 g
Świeże zioła (natka pietruszki, koperek)

Wykonanie:

Wędzonego jesiotra poszatkować, pozostałe składniki drobno pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku majonezem, solą i pieprzem. Rukolę, oliwę z oliwek, ser i orzeszki zblendować, doprawić do smaku. Gotowym pesto udekorować talerz, za pomocą 2 łyżek uformować gotowego tatara w formie łezki. Ułożyć na talerzu i udekorować świeżymi ziolami.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015