Świąteczne paszteciki
z karpiem milickim
VIDEO PRZEPIS
W garnku zagotować bulion, dodać grzyby i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut. Następnie do gorącego wywaru włożyć filety lub dzwonki z karpia i sparzyć je przez ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć łyżką cedzakową rybę oraz grzyby. Skórę i duże ości usunąć z ryby. W maszynce do mięsa zmielić mięso z karpia z grzybami a na koniec przepuścić przez maszynkę kromkę razowego chleba. Cebulę, por, listki tymianku i suszone pomidory drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju z suszonych pomidorów. Całość przełożyć do miski z karpiem i grzybami i dokładnie wymieszać doprawiając masę solą oraz pieprzem.
Piekarnik nagrzać do ok. 180 st C. Z ciasta francuskiego wycinać dowolne kształty na paszteciki i wypełniać je masą z karpia i grzybów. Wierzch pasztecików posmarować rozmąconym żółtkiem z wodą i posypać solą morską, czarnuszką lub chili. Paszteciki ułożyć na blaszce do pieczenia i piec ok. 15 minut aż ładnie się zrumienią. Podawać z czerwonym barszczem.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015