logo
KARP

Pierogi z karpiem milickim

Składniki:

Farsz:

1kg karpia milickiego, 600g kapusty kiszonej,
500g grzybów (np. pieczarki, borowiki, podgrzybki),
3 średniej wielkości cebule, sól, pieprz

Ciasto na pierogi:

500g mąki, szczypta soli, 1 jajko,
1 szklanka gorącego mleka

Wykonanie:

Farsz:

Karpia smażymy, następnie obieramy z ości
i rozdrabniamy na małe kawałki. Gotujemy kapustę kiszoną, przesmażamy grzyby oraz smażymy cebule. Wszystkie składniki łączymy i jeszcze raz przesmażamy.

Ciasto na pierogi:

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, zrobić zagłębienie i wbić jajko. Zalać gorącym mlekiem
i wyrabiać na gładkie ciasto. W zależności od mąki ciasto może zabrać więcej lub mniej mleka. Wyrobione ciasto rozwałkować cienko i wykrawać kółka od szklanki. Nakładać farsz i zlepiać brzegi. Wrzucać na gotującą osoloną wodę i gotować aż wypłyną. Gotować
ok. 5 minut od wypłynięcia.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015