Farsz:
1kg karpia milickiego, 600g kapusty kiszonej,
500g grzybów (np. pieczarki, borowiki, podgrzybki),
3 średniej wielkości cebule, sól, pieprz
Ciasto na pierogi:
500g mąki, szczypta soli, 1 jajko,
1 szklanka gorącego mleka
Farsz:
Karpia smażymy, następnie obieramy z ości
i rozdrabniamy na małe kawałki. Gotujemy kapustę kiszoną, przesmażamy grzyby oraz smażymy cebule. Wszystkie składniki łączymy i jeszcze raz przesmażamy.
Ciasto na pierogi:
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, zrobić zagłębienie i wbić jajko. Zalać gorącym mlekiem
i wyrabiać na gładkie ciasto. W zależności od mąki ciasto może zabrać więcej lub mniej mleka. Wyrobione ciasto rozwałkować cienko i wykrawać kółka od szklanki. Nakładać farsz i zlepiać brzegi. Wrzucać na gotującą osoloną wodę i gotować aż wypłyną. Gotować
ok. 5 minut od wypłynięcia.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015