Olej 10 ml
Jajko 1 szt.
Mąka 70 g
Mleko 50 ml
Szczypta soli
Wykonanie: wysypać mąkę na stolnicę, dodać sól, zrobić zagłębienie i wbić jajko. Zalać gorącym mlekiem i wyrobić na gładkie ciasto. Wyrobione ciasto cienko wałkować i wykrawać kółka od szklanki.
Pieczarki 15 g
Cebula 25 g
Kapusta kiszona 50 g
Karp milicki 150 g
Sól, pieprz
Wykonanie: usmażyć karpia, obrać z ości i rozdrobnić. Ugotować kapustę kiszoną, przesmażyć grzyby z drobno posiekaną cebulą. Składniki połączyć i przesmażyć.
Imbir 1 płaska łyżeczka
Marchew 20 g
Pietruszka 20 g
Seler naciowy 15 g
Pieczarki 10 g
Wywar rybny 200 ml
Sos sojowo – grzybowy 1 łyżeczka
Świeże zioła (natka pietruszki, koperek)
Sól, pieprz
Bulion rybny, starty imbir zagotować, do zredukowania się o połowę. Włoszczyznę pokroić w cienkie paski, pieczarki w talarki i dodać do wywaru. Doprawić do smaku sosem sojowo – grzybowym, solą i pieprzem.
Ugotowane pierogi przełożyć do głębokiego talerza, dodać gotowy bulion z warzywami i udekorować świeżymi ziołami.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015