Pasztet z suma milickiego
VIDEO
Podgrzać w garnku bulion, a kiedy zawrze włożyć suma. Czekając aż sum się ugotuje podsmażyć boczek z cebulę. Odstawić boczek z cebulš oraz suma do ostygnięcia. Z ostudzonego suma ściągnąć skórę. Boczek z cebulą, suma i warzywa z bulionu zmielić, a na koniec przepuścić przez maszynkę kromkę pieczywa. Do zmielonej masy dodać jajko oraz słodką śmietankę. Masę dokładnie wymieszać i przyprawić imbirem, gałką muszkatołową, solš i pieprzem. Wymieszać masę. Foremkę wyłożyć plastrami pancetty i przełożyć do niej masę. Piec w piekarniku w temp. 180 st. C przez 35 minut.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyć pokrojoną cebulę i śliwki, dodać anyż i korę cynamonu. Kiedy cebula nieco zmięknię dodać 2 łyżki miodu i 3-4 łyżki octu balsamicznego. Obniżyć temperaturę patelni, by miód zbyt szybko się nie skarmelizował. Całość zamieszać i dusić 20 minut.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015