logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
SZCZUPAK

Szczupak z ogniska

Składniki:

1 szczupak (1,5-2 kg)
200 g wędzonego boczku w plastrach
sól i pieprz
cytryna

Dodatkowo:

sznurek do obwiązania lub długie źdźbła trawy długi naostrzony patyk

Sposób przygotowania:

Szczupaka oczyścić z łusek i nabić na patyk. Przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Do środka włożyć wędzony boczek (jeśli mamy cienkie i długie plastry można rybę obłożyć z wierzchu) i obwiązać sznurkiem lub źdźbłami trawy. Opiekać wysoko nad ogniskiem przez około 30 minut. Pod koniec można rybę zbliżyć do ognia, aby przyrumienić skórkę. Podawać z pieczywem i sałatką np. z białej rzepy.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015