Składniki:
4 filety z suma (120-150 g/szt.)
klarowane masło do smażenia sól i pieprz
cytryna 2 duże czerwone cebule
1 łyżeczka cukru Salsa: 4 pomidory
1 mała czerwona cebula 5-6 dużych liści bazylii
2 gałązki tymianku oliwa z oliwek
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na klarowanym maśle aż będzie miękka. Dodać cukier i smażyć jeszcze przez chwilę. Zdjąć z patelni. Filety z suma przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać klarowane masło, usmażyć suma zaczynając od strony skóry po 5-6 minut z każdej strony. W tym czasie pokroić pomidory w kostkę, wymieszać z drobno posiekaną cebulką, posiekanymi liśćmi bazylii oraz listkami tymianku. Skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach ułożyć podsmażoną cebulkę, na niej suma, a na wierzchu salsę z pomidorów.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015