logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
SUM

Smażone filety z suma z salsą pomidorową

Składniki:

4 filety z suma (120-150 g/szt.)
klarowane masło do smażenia sól i pieprz
cytryna 2 duże czerwone cebule
1 łyżeczka cukru Salsa: 4 pomidory
1 mała czerwona cebula 5-6 dużych liści bazylii
2 gałązki tymianku oliwa z oliwek
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na klarowanym maśle aż będzie miękka. Dodać cukier i smażyć jeszcze przez chwilę. Zdjąć z patelni. Filety z suma przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać klarowane masło, usmażyć suma zaczynając od strony skóry po 5-6 minut z każdej strony. W tym czasie pokroić pomidory w kostkę, wymieszać z drobno posiekaną cebulką, posiekanymi liśćmi bazylii oraz listkami tymianku. Skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach ułożyć podsmażoną cebulkę, na niej suma, a na wierzchu salsę z pomidorów.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015