Składniki:
6 grubych plastrów dobrego wędzonego boczku
1 duża cebula, posiekana
2 szt. selera naciowego
1 duża marchewka
1 l bulionu rybnego
1 duży ziemniak
1 serek typu philadelphia (tłusty twarożek do smarowania chleba)
500 ml mleka
500 g filetu z ryby, karp lub sum
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, wybrać skwarki, a na powstałym tłuszczu, przez kolejne 10 minut, podsmażyć posiekaną cebulę oraz pokrojone w kostkę seler i marchewkę. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodać mleko, serek, oraz rybę pokrojoną w duże kostki. Całość gotować jeszcze ok. 5min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym szczypiorem.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015