fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
SUM, KARP

Rybny chowder

Składniki:

6 grubych plastrów dobrego wędzonego boczku
1 duża cebula, posiekana
2 szt. selera naciowego
1 duża marchewka
1 l bulionu rybnego
1 duży ziemniak
1 serek typu philadelphia (tłusty twarożek do smarowania chleba)
500 ml mleka
500 g filetu z ryby, karp lub sum

Sposób przygotowania:

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, wybrać skwarki, a na powstałym tłuszczu, przez kolejne 10 minut, podsmażyć posiekaną cebulę oraz pokrojone w kostkę seler i marchewkę. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodać mleko, serek, oraz rybę pokrojoną w duże kostki. Całość gotować jeszcze ok. 5min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym szczypiorem.

STAWY MILICKIE SA

SIEDZIBA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM ***

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015