- 4 filety z tołpygi bez skóry
- 12 plasterków koziego sera (rolady)
- 1 cytryna
- świeży tymianek
- 50 g miodu gryczanego
- 200 ml oleju rzepakowego
- ocet
- wino białe półsłodkie
- sól, pieprz
Tołpygę doprawić i usmażyć z obu stron. Ser ułożyć na rybie. Włożyć na 14 minut do piekarnika z cyrkulacją nagrzanego do 160 stopni.
Ocet połączyć z miodem, dodać tymianek i zamieszać. Dodać olej i doprawić solą i pieprzem. Częścią sosu polać tołpygę podczas pieczenia, resztę podać do upieczonej ryby. Bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015