logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
KARP

Kiełbasa z karpia i kaszy gryczanej

Składniki:

100 g wędzonego boczku
1 cebula
1 litr wywaru rybnego lub warzywnego
300 g kaszy gryczanej
1,3 kg mięsa z karpia
sól i pieprz

Dodatkowo:

cienkie naturalne jelita, maszynka do mielenia mięsa z końcówką do napełniania kiełbas

Sposób przygotowania:

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni. Dodać posiekaną w kostkę cebulę. Podsmażyć aż będzie miękka. Dodać kaszę i uprażyć ją przez kilka minut. Następnie zalać wywarem, aby przykrył kaszę, gotować na wolnym ogniu. Gdy wywar wyparuje, podlać kolejną porcją. Powtarzać czynność aż kasza będzie miękka. Następnie wystudzić kaszę i dodać posiekane mięso karpia. Dokładnie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015