logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
KARP

Karp z masłem ziołowym i ziemniaczkami

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki umyć i podgotować w łupinach w osolonej wodzie.
Po przestudzeniu pokroić w ćwiartki i zapiec z masłem oraz ziołami.
Miękkie masło wymieszać z łyżką ziół, wyciśniętym czosnkiem
i solą.
Całego karpia natrzeć masłem ziołowo-czosnkowym i wstawić
do piekarnika na 40 minut na program z grillem.

SKŁADNIKI:

1 karp w całości (wypatroszony)
800 g ziemniaków
100 g masła
2 łyżki ziół prowansalskich
2 ząbki czosnku
sól

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015