Ziemniaki umyć i podgotować w łupinach w osolonej wodzie.
Po przestudzeniu pokroić w ćwiartki i zapiec z masłem oraz ziołami.
Miękkie masło wymieszać z łyżką ziół, wyciśniętym czosnkiem
i solą.
Całego karpia natrzeć masłem ziołowo-czosnkowym i wstawić
do piekarnika na 40 minut na program z grillem.
1 karp w całości (wypatroszony)
800 g ziemniaków
100 g masła
2 łyżki ziół prowansalskich
2 ząbki czosnku
sól
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015