4 średnie ziemniaki wyszorowane i pokrojone na 8 części
5 łyżek oliwy z oliwek
1/2 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
4 filety z karpia
2 łyżki musztardy Dijon
2 szklanki zielonego groszku
2 łyżki chrzanu
4 łyżki słodkiej śmietany
sól i pieprz
Ziemniaki z dodatkiem oliwy i soli upiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Filety z karpia przyprawić solą, pieprzem. Natkę pietruszki wymieszać z bułką tartą. Przyprawione filety wysmarować musztardą i obtoczyć w panierce z bułki i pietruszki. Smażyć na patelni do uzyskania złotego koloru. Groszek zblanszować i zalać zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z groszkiem.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015