logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
KARP

Filety z karpia w pietruszkowej panierce podane z bobem i pieczonymi ziemniakami

Składniki:

4 średnie ziemniaki wyszorowane i pokrojone na 8 części
5 łyżek oliwy z oliwek
1/2 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
4 filety z karpia
2 łyżki musztardy Dijon
2 szklanki zielonego groszku
2 łyżki chrzanu
4 łyżki słodkiej śmietany
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z dodatkiem oliwy i soli upiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Filety z karpia przyprawić solą, pieprzem. Natkę pietruszki wymieszać z bułką tartą. Przyprawione filety wysmarować musztardą i obtoczyć w panierce z bułki i pietruszki. Smażyć na patelni do uzyskania złotego koloru. Groszek zblanszować i zalać zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z groszkiem.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015