- 1 kg karasi
- 200 g kaszy gryczanej podpalanej
- 1 cebula
- 2 marchewki
- mały seler – korzeń
- 2 szklanki kwasu buraczanego
- 200 g twarogu półtłustego
- lampka porto ruby
- liść laurowy, ziele angielskie
- łyżeczka kminku
- łyżka miodu
- łyżka masła
- kubek kwaśnej śmietany
Zrobić wywar z kwasu buraczanego, marchewek, selera i cebuli. Gotować 30 minut. Karasie sprawić – oczyścić z łusek, odciąć płetwy, usunąć wnętrzności, umyć i pokroić w dzwonki. Wywar odparować, zmiksować, by zgęstniał, i podlać porto. Ryby delikatnie doprawić i ułożyć w rondlu, zalać wywarem, dusić około 30 minut, aż ryba się zetnie i nabierze buraczanego koloru. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i delikatnie zasmażyć na maśle. Zmieszać z serem na gorąco. Podawać z kwaśną śmietaną i odrobiną kminku.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015