logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
SUM

Paprykarz z suma

Składniki:

1 cebula
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
1 mały kawałek selera
1 puszka krojonych pomidorów
1 łyżka koncentratu pomidorowego
200 g filetu z suma bez skóry
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżka cukru sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać na patelnię, smażyć razem aż warzywa będą miękkie. Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dusić na wolnym ogniu aż całość zgęstnieje. Dodać pokrojonego w kostkę suma. Dusić całość aż kawałki ryby zaczną się rozlatywać i łączyć z sosem. Gotować do momentu uzyskania konsystencji pasty do smarowania chleba. Przyprawić solą, pieprzem, octem i cukrem. Odstawić do schłodzenia. Następnie przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki. Paprykarz można podawać do pieczywa, ale również świetnie nadaje się do pieczonych ziemniaków lub ziemniaków gotowanych w skórkach.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015