Składniki:
1 cebula
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
1 mały kawałek selera
1 puszka krojonych pomidorów
1 łyżka koncentratu pomidorowego
200 g filetu z suma bez skóry
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżka cukru sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać na patelnię, smażyć razem aż warzywa będą miękkie. Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dusić na wolnym ogniu aż całość zgęstnieje. Dodać pokrojonego w kostkę suma. Dusić całość aż kawałki ryby zaczną się rozlatywać i łączyć z sosem. Gotować do momentu uzyskania konsystencji pasty do smarowania chleba. Przyprawić solą, pieprzem, octem i cukrem. Odstawić do schłodzenia. Następnie przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki. Paprykarz można podawać do pieczywa, ale również świetnie nadaje się do pieczonych ziemniaków lub ziemniaków gotowanych w skórkach.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015