Rybę zmielić, co zatrzyma nam ości, a z farszu uformować kulki
rybne i podsmażyć na oleju.
Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę, paprykę upiec i obrać
ze skóry, pokroić. Cebulę usmażyć, dodać czosnek, lubczyk i koper
włoski – wszystko drobno pokrojone. Następnie dodać pomidory
i paprykę, zamieszać i zagotować, tak by się nie rozwarstwiło.
Doprawić papryką wędzoną, solą i pieprzem. Można podlać
czerwonym winem. Dodać kulki rybne i delikatnie zamieszać.
1,5 kg filetów z karpia
500 g pomidorów
500 g kolorowych papryk
2 czerwone cebule
100 g kopru włoskiego
2 ząbki czosnku
3 jajka
doniczka lubczyku
4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
3 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki wędzonej papryki słodkiej
sól, pieprz
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015