logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
KARP

Leczo z karpia

PRZYGOTOWANIE:

Rybę zmielić, co zatrzyma nam ości, a z farszu uformować kulki
rybne i podsmażyć na oleju.
Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę, paprykę upiec i obrać
ze skóry, pokroić. Cebulę usmażyć, dodać czosnek, lubczyk i koper
włoski – wszystko drobno pokrojone. Następnie dodać pomidory
i paprykę, zamieszać i zagotować, tak by się nie rozwarstwiło.
Doprawić papryką wędzoną, solą i pieprzem. Można podlać
czerwonym winem. Dodać kulki rybne i delikatnie zamieszać.

SKŁADNIKI:

1,5 kg filetów z karpia
500 g pomidorów
500 g kolorowych papryk
2 czerwone cebule
100 g kopru włoskiego
2 ząbki czosnku
3 jajka
doniczka lubczyku
4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
3 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki wędzonej papryki słodkiej
sól, pieprz

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015