logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
AMUR

Kremowa pasta z amura na chlebie żytnim

SKŁADNIKI:

filet amura bez skóry
opakowanie serka kremowego
1 awokado
1 łyżka chrzanu
50 g boczku wędzonego
sok z cytryny,
1 szalotka
czosnek
sól, pieprz,


PRZYGOTOWANIE:

Rybę w kawałkach doprawić i włożyć na 12 minut do pieca nagrzanego do 160°C, żeby się ścięła. Po ostygnięciu wyciągnąć z ryby ości i lekko rozgnieść ją palcami. Posiekać czosnek i szalotkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Awokado obrać i lekko rozgnieść widelcem, dodać chrzan, serek oraz wystudzoną rybę, czosnek i cebulę. Całość delikatnie wymieszać, przekładając z góry na dół. Boczek pokroić na drobne kawałki, podsmażyć, a na koniec wymieszać z masą. Pastę podawać z chlebem.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015