logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
SANDACZ

Kotlety mielone z sandacza z zieloną soczewicą

PRZYGOTOWANIE:

Opłukaną soczewicę gotować około 20 minut w wywarze warzywnym. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia. W międzyczasie zmielić mięso z sandacza (w ten sposób pozbywamy się z ryby ości). Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zmielonego sandacza, cebulę i soczewicę wymieszać w misce. Do masy wbić jajko i przyprawić solą i pieprzem. Ulepić płaskie kotlety i usmażyć. Podawać z ziemniakami z wody.


SKŁADNIKI:

800 g sandacza
200 g zielonej soczewicy
400 g ziemniaków
1 jajko
0,5 cebuli
2 szklanki wywaru warzywnego
olej do smażenia
sól, pieprz

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015