Opłukaną soczewicę gotować około 20 minut w wywarze warzywnym. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia. W międzyczasie zmielić mięso z sandacza (w ten sposób pozbywamy się z ryby ości). Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zmielonego sandacza, cebulę i soczewicę wymieszać w misce. Do masy wbić jajko i przyprawić solą i pieprzem. Ulepić płaskie kotlety i usmażyć. Podawać z ziemniakami z wody.
800 g sandacza
200 g zielonej soczewicy
400 g ziemniaków
1 jajko
0,5 cebuli
2 szklanki wywaru warzywnego
olej do smażenia
sól, pieprz
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015