logo
fot. Małgorzata Kujda © Stawy Milickie
KARP

Karp w śmietanie czosnkowej

Składniki:

1 karp (1,5-2 kg)
oliwa z oliwek
1 cebula
1 główka czosnku
2 gałązki szałwii
300 ml śmietany 30%
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Karpia podzielić na 2-3 cm dzwonki. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oliwie z oliwek. Po usmażeniu odstawić. Na tej samej patelni podsmażyć przez 4-5 minut posiekaną cebulkę i ząbki czosnku w łupinkach. Karpia ponownie ułożyć na patelni i zalać śmietaną. Dodać gałązki szałwii. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu aż śmietana się zredukuje do konsystencji gęstego sosu. Dzwonki karpia ułożyć na talerzu i po wierzchu polać sosem. Można podać z sałatką i pieczywem lub kaszą.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015