Składniki:
1 karp (1,5-2 kg)
oliwa z oliwek
1 cebula
1 główka czosnku
2 gałązki szałwii
300 ml śmietany 30%
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Karpia podzielić na 2-3 cm dzwonki. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oliwie z oliwek. Po usmażeniu odstawić. Na tej samej patelni podsmażyć przez 4-5 minut posiekaną cebulkę i ząbki czosnku w łupinkach. Karpia ponownie ułożyć na patelni i zalać śmietaną. Dodać gałązki szałwii. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu aż śmietana się zredukuje do konsystencji gęstego sosu. Dzwonki karpia ułożyć na talerzu i po wierzchu polać sosem. Można podać z sałatką i pieczywem lub kaszą.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015