logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
SZCZUPAK

Filet ze szczupaka na puree pietruszkowym z balsamicznym podgrzybkiem

SKŁADNIKI:

800 g filetów ze szczupaka
ze skórą
300 g białej pietruszki
1 duży ziemniak
6 średnich, świeżych podgrzybków
1 cytryna
4 ząbki czosnku
200 ml mleka
75 g masła
4 łyżki tłustej śmietany, kwaśnej
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki octu balsamicznego
typu modena
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Szczupaka podzielić na porcje po 200 g, doprawić solą i pieprzem, lekko skropić olejem. Pietruszkę oraz ziemniaka obrać i ugotować w mleku. Odcedzić, zmielić, dodać masło i śmietanę, doprawić. Grzyby pokroić na kawałki i podsmażyć. Dorzucić czosnek, podlać 50 ml wody, żeby się związało. Na koniec skropić octem i odstawić. Rybę naciąć od strony skóry, oprószyć w mące, usmażyć na złoty kolor i skropić cytryną. Szczupaka ułożyć na purée i polać sosem.

 

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015