800 g filetów ze szczupaka
ze skórą
300 g białej pietruszki
1 duży ziemniak
6 średnich, świeżych podgrzybków
1 cytryna
4 ząbki czosnku
200 ml mleka
75 g masła
4 łyżki tłustej śmietany, kwaśnej
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki octu balsamicznego
typu modena
sól, pieprz
Szczupaka podzielić na porcje po 200 g, doprawić solą i pieprzem, lekko skropić olejem. Pietruszkę oraz ziemniaka obrać i ugotować w mleku. Odcedzić, zmielić, dodać masło i śmietanę, doprawić. Grzyby pokroić na kawałki i podsmażyć. Dorzucić czosnek, podlać 50 ml wody, żeby się związało. Na koniec skropić octem i odstawić. Rybę naciąć od strony skóry, oprószyć w mące, usmażyć na złoty kolor i skropić cytryną. Szczupaka ułożyć na purée i polać sosem.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015