logo
fot. K. Kosowicz, M. Rajchelt / kaszamanna.com © Stawy Milickie
JESIOTR

Dzwonka z jesiotra w panierce z chipsów podane z kolorowymi frytkami

SKŁADNIKI:

8 dzwonków z jesiotra
1 paczka chipsów paprykowych
1 jajko
0,5 cytryny
olej roślinny do smażenia ryby
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
8 średnich ziemniaków
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki mieszanki ziół
(np. prowansalskich)
Sól

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa (marchewkę, pietruszkę i ziemniaki) obrać i pokroić
w słupki. Wymieszać z oliwą i mieszanką ziół. Piec w rozgrzanym
do 180 stopni piekarniku przez około 50-55 minut.
Dzwonka z jesiotra umyć, osuszyć i skropić cytryną. Pozostawić
na pół godziny. Jajko roztrzepać z solą. Chipsy pokruszyć. Każde
dzwonko obtoczyć w jajku i w chipsach, i kłaść bezpośrednio
na rozgrzaną patelnię.
Obsmażyć z obydwu stron.

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015