8 dzwonków z jesiotra
1 paczka chipsów paprykowych
1 jajko
0,5 cytryny
olej roślinny do smażenia ryby
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
8 średnich ziemniaków
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki mieszanki ziół
(np. prowansalskich)
Sól
Warzywa (marchewkę, pietruszkę i ziemniaki) obrać i pokroić
w słupki. Wymieszać z oliwą i mieszanką ziół. Piec w rozgrzanym
do 180 stopni piekarniku przez około 50-55 minut.
Dzwonka z jesiotra umyć, osuszyć i skropić cytryną. Pozostawić
na pół godziny. Jajko roztrzepać z solą. Chipsy pokruszyć. Każde
dzwonko obtoczyć w jajku i w chipsach, i kłaść bezpośrednio
na rozgrzaną patelnię.
Obsmażyć z obydwu stron.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015