Dania przygotowywane z jesiotra nie są w Polsce szczególnie popularne. Tymczasem warto to zmienić, bo ryba ta ma naprawdę smaczne mięso. Co więcej można ja nabyć świeżą bezpośrednio w gospodarstwach zajmujących się hodowlą ryb jak i w dobrych sklepach rybnych. W internecie i książkach kucharskich znajdziemy wiele przepisów na przygotowanie jesiotra – najprostsze jak jesiotr smażony na patelni czy jesiotr w śmietanie, ale także bardziej wymyślne.
Składniki:
Przygotowanie:
Dokładnie umyte i wysuszone kawałki ryby dzielimy na mniejsze porcje, następnie polewamy sokiem z cytryny lub limonki i doprawiamy do smaku. Jesiotra panierujemy w klasyczny sposób w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni do momentu uzyskania złotego koloru. Tak przygotowanego jesiotra najlepiej podawać z ziemniakami z wody, surówką z kapusty i delikatnym sosem śmietanowo - koperkowym.
STAWY MILICKIE SA
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
(+48) 71/ 38 32 482
fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)
mail: biuro@stawymilickie.pl
NIP: 916-13-88-540
BIURO
Sułów, ul. Kolejowa 2
(I piętro, Bank Spółdzielczy)
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 38 47 110
BIURO WE WROCŁAWIU
Rynek 58, III p.
50-116 Wrocław
HOTEL NATURUM
Ruda Sułowska 20
56-300 Milicz
tel.: (+48) 71/ 75 90 888
tel.: (+48) 534 964 120
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
GOSPODA 8 RYB
tel.: (+48) 534 964 120
WYCIECZKI, FOTOSAFARI
tel.: (+48) 71/ 759 08 88
DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM
mail: rezerwacje@stawymilickie.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015